6 octombrie 2009

La Giurgiu, persoanele cu handicap şi asistenţii personali au ieşit în stradă

O parte dintre persoanele cu handicap şi însoţitorii persoanelor cu handicap au protestat azi, 6 oct. 2009, în faţa Prefecturii Giurgiu pentru că nu şi-au primit drepturile băneşti de 5 luni.
În urmă cu circa 3 săptămâni, însoţitorii persoanelor cu handicap au apelat la Direcţia de Asistenmţă Socială Giurgiu pentru a li se rezolva problema. Aici au aflat că Guvernul, în speţă Ministerul Finanţelor, nu a trimis sumele necesare pentru salariile celor circa 500 de asistenţi personali către Direcţia de Finanţe (N.B. Care a fost înştiinţată cu privire la faptul că sunt mari întârzieri la plata salariilor) şi i-a sfătuit pe oameni să trimită un memoriu la Guvern. În răspunsul primit de la Guvern, asistenţii au fost sfătuiţi să apeleze la Prefectura Giurgiu şi MInisterul Muncii. Prefectul, pe vremea aceea Tudor Tănăsescu, i-a sfătuit să meargă la Primăria Giurgiu.
Iată cum oamenii aceştia, care în afara faptului că nu sunt plătiţi pentru o prestaţie efectuată (salariul minim pe economie!), au şi probleme sociale în familie, mulţi dintre ei având în îngrijire câte o persoană cu handicap, au ajuns de unde au plecat. Adică la Direcţia de Asistenţă Socială.
Reprezentanţii persoanelor cu handicap au fost primite astăzi în audienţă la noul prefect Noruţ Stănişteanu, care le-a promis că mâine se va deplasa la minister şi va încerca să obţină banii necesari salariilor restante.
Aceasta este realitatea şi nicidecum cea descrisă roz-bombon de premierul Emil Boc într-o intervenţie televizată, când, cu nonşalanţa unui mincinos patentat, ne povestea ca nu sunt probleme financiare nici pentru pensionari, nici pentru persoanele cu handicap, nici pentru asistaţii sociali...
Dacă aş fi răutăcios, aş spune că obstinaţia cu care refuză să accepte realitatea i se trage de la căzătura in cap din emisiunea lui Andrei Gheorghe.
Vezi imagini de la miting în secţiunea PRESA PE UNDE TV.
Ultima oră. La emisiunea NAŞUL (6 oct 2009, ora 23.06) primul ministru declară că sunt bani pentru însoţitorii persoanelor cu handicap şi că problema se va rezolva.
Să-l credem? Eu zic să nu ne uităm în gura lui până nu vedem problema rezolvată.

Niciun comentariu: